kozijnen
20240115-Vako-Kozijntechniek-Nina-Bulthuis-Fotografie-Low-Res-36.jpg
Verantwoord geproduceerd

Building Information Modeling (BIM)

BIM staat voor Building Information Modeling, een proces dat wordt toegepast in de architectuur-, engineering- en constructie-industrie (AEC). Bij Vako Kozijntechniek vormt BIM de kern van onze werkwijze. Deze basis helpt bij het verbeteren van samenwerking, communicatie en efficiëntie gedurende alle fasen van een bouwproject, van ontwerp tot bouw.

TimmerSelekt Groep

Vako Kozijntechniek is aangesloten bij TimmerSelekt groep. Deze organisatie staat garant voor producten met een hoge kwaliteit, duurzaamheid en effectiviteit. Om dit te waarborgen werken we volgens vier concepten.

Concept 1

In concept 1 levert de timmerfabriek kozijnen, in de grondverf, als halfproduct aan de bouw. Hierop wordt geen Stichting Garantie Fonds (SGT) afgegeven.

Concept 2

In concept 2 zijn gevelproducten vanuit de fabriek voorzien van aanvullende beschermlagen en detailleringen. Hierdoor wordt de duurzaamheid van onze gevelproducten verbeterd, de verhoging sterk vereenvoudigd en de onderhoudsfrequentie aanzienlijk verlaagd. Hierop wordt zes jaar SGT-garantie afgegeven.

Concept 3

In concept 3 is het afmonteren, beglazen en aflakken geheel onder verantwoordelijkheid van Vako Kozijntechniek. Het geheel wordt gefabriceerd en afgewerkt onder geconditioneerde omstandigheden, dit levert een kwalitatief hoogwaardig product op. Doordat Vako Kozijntechniek verantwoordelijk is voor montage kan op het eindproduct een volle tien jaar garantie gegeven worden.

Concept 4

In concept 4 is het afmonteren, beglazen en plaatsen in het werk aangevuld met onderhoud. Voor een bepaalde tijd verzorgen wij al het onderhoud en heb je geen omkijken meer naar ons product.

Accoya

Accoya-hout wordt gemaakt door Accsys. Deze organisatie transformeert snelgroeiend, duurzaam gecertificeerd hout in Accoya-hout via een gepatenteerd acetyleringsproces. Het resultaat is een hoogwaardig product met duurzaamheidsreferenties om door een ringetje te halen.

20240115-Vako-Kozijntechniek-Nina-Bulthuis-Fotografie-Low-Res-141.jpg
20240115-Vako-Kozijntechniek-Nina-Bulthuis-Fotografie-Low-Res-143.jpg
20240115-Vako-Kozijntechniek-Nina-Bulthuis-Fotografie-Low-Res-115.jpg

Red Grandis

Red Grandis is een specifiek houtsoort dat afkomt van de Eucalyptusboom. Deze boom heet de ‘Eucalyptus grandis’, een snelgroeiende hardhoutsoort. Deze bomen worden gekweekt op plantages in Uruguay, waar ze worden beheerd volgens duurzame methoden, inclusief FSC-certificering voor verantwoord bosbeheer.

Keurmerken en Certificaten
Pefc Logo.png
Komo Logo.png
FSC Logo.png
Financieel gezond Logo.png
BBL Logo.png