houtskeletbouw
20240115-Vako-Kozijntechniek-Nina-Bulthuis-Fotografie-Low-Res-105.jpg

Houtskeletbouw

HSB is een afkorting van houtskeletbouw. Wij produceren houtskeletbouwelementen, houten dakelementen, niet-dragende houten binnen spouwbladen en gevel vullende elementen. Deze bouwtechniek is door de beschikbaarheid van hout en de relatieve eenvoud van de bouwprocessen niet alleen populair in landen als de Verenigde Staten en Canada, maar ook op Nederlandse bodem. We houden ervan.

De voordelen van houtskeletbouw zijn:

  • Duurzaamheid
  • Snelheid
  • Flexibiliteit
  • Geluidsisolatie

TimmerSelekt Groep

Vako Kozijntechniek is aangesloten bij TimmerSelekt groep. Deze organisatie staat garant voor producten met een hoge kwaliteit, duurzaamheid en effectiviteit. Om dit te waarborgen werken we volgens vier concepten.

Concept 1

In concept 1 levert de timmerfabriek kozijnen, in de grondverf, als halfproduct aan de bouw. Hierop wordt geen Stichting Garantie Fonds (SGT) afgegeven.

Concept 2

In concept 2 zijn gevelproducten vanuit de fabriek voorzien van aanvullende beschermlagen en detailleringen. Hierdoor wordt de duurzaamheid van onze gevelproducten verbeterd, de verhoging sterk vereenvoudigd en de onderhoudsfrequentie aanzienlijk verlaagd. Hierop wordt zes jaar SGT-garantie afgegeven.

Concept 3

In concept 3 is het afmonteren, beglazen en aflakken geheel onder verantwoordelijkheid van Vako Kozijntechniek. Het geheel wordt gefabriceerd en afgewerkt onder geconditioneerde omstandigheden, dit levert een kwalitatief hoogwaardig product op. Doordat Vako Kozijntechniek verantwoordelijk is voor montage kan op het eindproduct een volle tien jaar garantie gegeven worden.

20240115-Vako-Kozijntechniek-Nina-Bulthuis-Fotografie-Low-Res-103.jpg
20240115-Vako-Kozijntechniek-Nina-Bulthuis-Fotografie-Low-Res-101.jpg

HSB draagt bij aan duurzaamheid

Werken met hout is duurzaam, duurzamer dan traditionele bouwmethoden. Bovendien kan houtskeletbouw goed geïsoleerd worden. Dat resulteert in een hoge-efficiëntie van de gebouwen. Kortom, HSB heeft een duurzaam karakter.

Een ander voordeel van houtskeletbouw is de snelheid waarmee constructies kunnen worden opgezet. Dat komt doordat onderdelen in de fabriek worden geprefabriceerd. Om die reden spreken we van ‘prefab’. Hierdoor duurt bouwen op locatie minder lang en zijn we minder afhankelijk van weersomstandigheden. Weer of geen weer, we bouwen gewoon door.

Houtskeletbouw is flexibel

Aanpassingen of uitbreidingen aan houten structuren? Daar draaien wij onze handen niet voor om. Houten structuren zijn relatief gemakkelijk aan te passen en te wijzigen. Flexibel, net als wij. We buigen met je mee, wat je wens ook is.

Daarnaast biedt houtskeletbouw goede isolatie. En dat, dat hoef je ons geen twee keer te zeggen.

Keurmerken en Certificaten
Pefc Logo.png
Komo Logo.png
FSC Logo.png
Financieel gezond Logo.png
BBL Logo.png