duurzaamheid
DSC_4606.jpg
Koesteren van kostbaar goed

Duurzaam creëren

CO2-neutraal. Het is een term die bedrijven gebruiken om duurzame deskundigheid aan te tonen. Bij de Kozijnmakers groep, waar Vako Kozijntechniek onder valt, doen we dat anders. We zetten stappen richting verdere verduurzaming.

 

‘Wij hebben nu een CO2-neutraal productieproces’, vertelt directielid Paul Verweijen. ‘Hiermee zetten we een mooie eerste stap in het verwezenlijken van onze duurzaamheidsambities.’

 

Aandacht voor ambacht

Vako Kozijntechniek heeft aandacht voor ambacht, in de breedste zin van het woord. Aandacht voor ontwikkeling, aandacht voor ons product, aandacht voor onze mensen én aandacht voor de wereld om ons heen. Omdat wij geloven dat aandacht alles mooier maakt.

 

Wij compenseren onze uitstoot via Regreener, een organisatie die zich volledig focust op het tegengaan van klimaatverandering. Regreener selecteert zorgvuldig de projecten die zij ondersteunt, waarbij zij kijken naar drie belangrijke elementen:

 

1.         Het vermogen van een project om CO2 op te vangen;

2.         Mogelijkheden om CO2-uitstoot te vermijden;

3.         De invloed op biodiversiteit en de sociale impact.

 

De projecten die hieruit voortkomen creëren werk voor lokale gemeenschappen en dragen bij aan een verbetering van de levenskwaliteit in de regio. Regreener streeft naar sociale rechtvaardigheid en diversiteit in al haar activiteiten.

DSC_4655-2.jpg

Ontbossing in Oeganda

Vako Kozijntechniek steunt de initiatieven van Regreener, waaronder het Trees for Global Benefits project. Dit project richt zich op het aanpakken van ontbossing in Oegana.

Een ander project dat we aanmoedigen is het Delta Blue Carbon, dat gelegen is aan de zuidoostkust van Pakistan. Het doel van dit project is om 225.000 hectare aangetaste mangroven in de Indusdelta te herstellen in samenwerking met lokale gemeenschappen.

Keurmerken en Certificaten
Pefc Logo.png
Komo Logo.png
FSC Logo.png
Financieel gezond Logo.png
BBL Logo.png